klabam.nl home
 
Voor Dansgroep Krisztina de Châtel realiseerde Klabam (samen met enkele anderen) de webgame 'DanceVenture' - een educatieve game met als doel een breed publiek kennis te laten maken met een aantal principes van de moderne dans.


In de game, gebaseerd op de chroreografie 'Typhoon', sta je op het toneel tussen enkele andere dansers en moet je een voorgeschreven choreografie zo nauwkeurig mogelijk volgen. De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de game was om zoveel mogelijk finesses van de choreografie en de bewegingen van de dansers na te bootsen, zonder dat dit ten koste ging van het spelgenot en de speelbaarheid van de game.
Daarom is gekozen voor een simpele aanpak, waarbij je in principe er alleen maar voor hoeft te zorgen dat jouw danser zich over een voorgeschreven traject beweegt, maar waar je met speciale 'moves' wel extra bonuspunten kunt krijgen.

Bijzonder aan de voorstelling 'Typhoon' is het gebruik van windmachines op het toneel die zoveel lucht verplaatsen dat dansers extra tegenkracht moeten geven en dat de dansers zelfs tegen de wind aan kunnen leunen. Vanzelfsprekend is van dit gegeven dankbaar gebruik gemaakt in de game.
Al met al geeeft de game zo een goed beeld van de structuur van de voorstelling.

De game werd gerealiseerd samen met Advance Interactive, en in opdracht van Present-Arts.

De game 'DanceVenture' is te spelen op de website van dansgroep Krisztina de Châtel.